top of page

Slimme batterij

Optimaliseer uw energiekost door uw batterij slim aan te sturen. Vul uw batterij aan een lage of negatieve marktprijs. Verkoop uw eigen opgewekte energie aan een hoge marktprijs.

Zonnepanelen

Door het stroomoverschot duurder te verkopen, verbetert Elion de winstgevendheid van uw zonnepanelen en versnelt het de terugverdientijd.

Laadpaal

Elion stelt bedrijven in staat om hun wagenpark goedkoper op te laden door laadpalen automatisch te sturen. Op momenten van negatieve onbalansprijzen verdient u zelfs aan het opladen van uw wagenpark.

Andere

In onze voortdurende zoektocht naar oplossingen voor de uitdagingen van onze klanten leggen we de focus op innovatie en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden. Zo zijn we voortdurend op zoek naar grootverbruikers die we in de toekomst eventueel ook slim kunnen aansturen voor onze klanten.

Optimalisatie van uw energiefactuur

Door energie te verbruiken of van het net te halen wanneer de marktprijs laag staat, optimaliseert u uw verbruik én uw energiefactuur.

switch-elion

Volledige automatisering

Door artificial intelligence en machine learning werkt de centrale stuurdoos automatisch. U hoeft hier dus zelf niet mee bezig te zijn. Op uw factuur krijgt u een transparant overzicht van verbruik en verkoop van energie.

switch-elion

Ecosysteem in uw bedrijf

Andere toepassingen, zoals zonnepanelen of een elektrische laadpaal, kunnen geconnecteerd worden met Elion. U creëert niet enkel een terugverdieneffect op de batterij, maar ook op andere toepassingen waar u misschien al heeft in geïnvesteerd. 

switch-elion

Creatie van terugverdieneffect

Door energie te verkopen wanneer de marktprijs hoog noteert, wordt een terugverdienmodel gecreëerd. Die aangeboden flexibiliteit wordt beloond met een vergoeding. 

switch-elion

FEATURES

Ontdek de voordelen van Elion

Leer Elion kennen tijdens Elion On Tour

ONZE VISIE

Inzetten op de
energietransite

We zien een toekomst voor ons waarin alle bedrijven hun energie optimaal gebruiken via innovatieve oplossingen. We willen inzetten op de energietransitie om de duurzaamheidsdoelen van bedrijven realiseerbaar te maken.

ONZE MISSIE

Transformatie naar
slimme energiegebruikers

We streven ernaar om bedrijven te transformeren in slimme energiegebruikers en -producenten door middel van geavanceerde technologie. Ons doel is om de efficiëntie van het energieverbruik te verbeteren, de kosten te verlagen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

1.600

particuliere batterijen

10 MW

aan gestuurde batterijen

12 mio

investeringen

Elion, een innovatie van energieleverancier Elindus, is ontstaan als reactie op de huidige energietransitie en de groeiende rol van digitalisering in de energiemarkt. De unieke Elion-sturing stelt bedrijven in staat om proactief in te spelen op de volatiele energiemarkt. Uw flexibiliteit levert op die manier geld op. 

OVER ELION

Unieke software voor slimme aansturing van assets.

bottom of page