top of page
AdobeStock_538604344.jpeg

Sierteelt

Met de sturing van Elion werd er een hoger rendement gerealiseerd en werd de terugverdientijd ingekort voor de bestaande zonnepaneelinstallatie.

22 kW laadpaal

batterij

28,8 kWh 

Zonnepanelen

50 MWh Injectie

bedrijf

81 MWh Afname

Unieke slimme software Elion

SITUATIE

BESPARING

Hoeveel besparen met Elion

± € 4 690,00

INVESTERING BATTERIJ & STURING

Welke investering Elion

± € 22 750,00

TERUGVERDIENTIJD

Wat is de terugverdientijd bij Elion

5 jaar

VOORDELEN *

Wat zijn de energiekosten

Constante verbruiker zomer en winter

Er wordt het ganse jaar door energie verbruikt tijdens de donkere uren wanneer de groeilampen branden. We zien dus een stabiel verbruik gedurende alle maanden van het jaar. 

Correct gedimensioneerde zonnepanelen 

De installateur van zonnepanelen heeft de installatie correct uitgerekend. Tijdens de zomermaanden zien we dat een groot stuk van de zonnepaneleninstallatie rechtstreeks verbruikt wordt op de site. 

Maand per maand winst 

Zowel in de zomer- als in de wintermaanden kan Elion continu optimaliseren. Dat leidt tot een mooie terugverdientijd en een hoger rendement van de zonnepaneleninstallatie. Elektrisch laden op goedkope uren is mooi meegenomen. 

*Onderstaande berekeningen/grafieken betreffen een simulatie gemaakt op basis van werkelijke historische verbruiksgegevens die we ontvingen van de klant en/of de netbeheerder. Deze werden gekoppeld aan de historische marktprijzen voor zowel afname als injectie. Elindus is niet aansprakelijk voor de juistheid van de aangeleverde meetgegevens en als gevolg voor de daarop gebaseerde simulatie. Deze simulatie wordt enkel voor informatieve doeleinden aangeleverd met de bedoeling u een idee te geven wat Elion voor u kan betekenen in geval van gelijkaardige markt en verbruiksomstandigheden. Elke door u genomen beslissing op basis van deze simulatie dient in rekening te brengen dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst bieden.

error

error

error

error

error

error

error

CONTACTGEGEVENS

Bent u benieuwd wat Elion voor u kan betekenen?

bottom of page