top of page

Sierteelt van bloemen en planten

Met de sturing van Elion werd er een hoger rendement gerealiseerd en werd de terugverdientijd ingekort voor de bestaande zonnepaneelinstallatie.

Case: sierteelt van bloemen en planten

SITUATIE 

Elion energie management systeem
laadpaal icoon

22 kW laadpaal

Zonnepanelen icoon

50 MWh Injectie

batterij icoon

28,8 kWh 

Zonnepanelen bedrijf icoon

81 MWh Afname

VOORDELEN*

BESPARING

Besparing energie met Elion icoon

± € 4 690,00

INVESTERING BATTERIJ & STURING

investering icoon

± € 22 750,00

TERUGVERDIENTIJD

terugverdientijd icoon

5 jaar

Elion switch logo

Constante verbruiker zomer en winter

Er wordt het ganse jaar door energie verbruikt tijdens de donkere uren wanneer de groeilampen branden. We zien dus een stabiel verbruik gedurende alle maanden van het jaar. 

Elion switch logo

Correct gedimensioneerde zonnepanelen 

De installateur van zonnepanelen heeft de installatie correct uitgerekend. Tijdens de zomermaanden zien we dat een groot stuk van de zonnepaneleninstallatie rechtstreeks verbruikt wordt op de site. 

Elion-logo-RGB -elion 8.png

Maand per maand winst 

Zowel in de zomer- als in de wintermaanden kan Elion continu optimaliseren. Dat leidt tot een mooie terugverdientijd en een hoger rendement van de zonnepaneleninstallatie. Elektrisch laden op goedkope uren is mooi meegenomen. 

*Onderstaande berekeningen/grafieken betreffen een simulatie gemaakt op basis van werkelijke historische verbruiksgegevens die we ontvingen van de klant en/of de netbeheerder. Deze werden gekoppeld aan de historische marktprijzen voor zowel afname als injectie. Elindus is niet aansprakelijk voor de juistheid van de aangeleverde meetgegevens en als gevolg voor de daarop gebaseerde simulatie. Deze simulatie wordt enkel voor informatieve doeleinden aangeleverd met de bedoeling u een idee te geven wat Elion voor u kan betekenen in geval van gelijkaardige markt en verbruiksomstandigheden. Elke door u genomen beslissing op basis van deze simulatie dient in rekening te brengen dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst bieden.

jaarlijkse energiekost besparing

Bent u benieuwd wat Elion voor u kan betekenen?

CONTACTGEGEVENS

value missing

value missing

value missing

value missing

value missing

bottom of page