top of page

Aardappelboer

De gestuurde batterij in combinatie met de zonnepaneelinstallatie zorgt voor zowel een optimalisatie van de energiekost in de zomer als in de winter.

Case: aardappelboer

SITUATIE 

Elion energie management systeem
laadpaal icoon elion
batterij icoon elion
Zonnepanelen bedrijf icoon

VOORDELEN*

BESPARING

Besparing energie met Elion icoon

± € 18 329,00

INVESTERING BATTERIJ & STURING

investering icoon

± € 87 250,00

TERUGVERDIENTIJD

terugverdientijd icoon

5 jaar

Elion switch logo

Verbruikt hoofdzakelijk in oktober, november en december 

Een aardappelboer verbruikt hoofdzakelijk energie in deze 3 maanden. Na de oogst worden aardappelen gekoeld en gedroogd. Dit zorgt voor een piek in het energieverbruik.  

Elion switch logo

Overgedimensioneerde zonnepaneleninstallatie 

Wanneer de zon het meeste schijnt, hebben we het minste verbruik. Er is dus enorm veel injectie tijdens deze zonnige maanden. Als de zon schijnt, schijnt ze voor iedereen. Dit vertaalt zich ook in de energieprijs op die momenten. Deze ligt logischerwijze een pak lager wanneer de zon niet schijnt. 

Elion switch logo

Beter injecteren in de zomer & goedkoop laden in de winter 

Dit atypisch verbruiksprofiel zorgt voor veel injectie in de zomermaanden. Door de gestuurde batterij zorgen we er enerzijds voor dat we op betere uren energie op het net plaatsen. Anderzijds gaan we de batterij in de winter voornamelijk gebruiken om de enorme energiekost te drukken door ‘s nachts te laden tijdens goedkope uren. Overdag wordt de energie verbruikt. 

*Onderstaande berekeningen/grafieken betreffen een simulatie gemaakt op basis van werkelijke historische verbruiksgegevens die we ontvingen van de klant en/of de netbeheerder. Deze werden gekoppeld aan de historische marktprijzen voor zowel afname als injectie. Elindus is niet aansprakelijk voor de juistheid van de aangeleverde meetgegevens en als gevolg voor de daarop gebaseerde simulatie. Deze simulatie wordt enkel voor informatieve doeleinden aangeleverd met de bedoeling u een idee te geven wat Elion voor u kan betekenen in geval van gelijkaardige markt en verbruiksomstandigheden. Elke door u genomen beslissing op basis van deze simulatie dient in rekening te brengen dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst bieden.

jaarlijkse energiekost besparing

Bent u benieuwd wat Elion voor u kan betekenen?

CONTACTGEGEVENS

value missing

value missing

value missing

value missing

value missing

bottom of page